b_150_100_16777215_00_images_DSC_1280.JPG

1 березня 2016 р. о 14.00 в Миколаївському обласному краєзнавчому музеї відбулось урочисте відкриття виставки «Наше время состоит из нас». Присвячена відомому миколаївському книговидавцю та меценату, директору видавництва «Можливості Кіммерії» Валерію Анатолійовичу Карнауху (15.01.1959 – 1.03.2014рр.). Завдяки його зусиллям була видана ціла серія книг з історії Миколаєва, встановлено меморіальну дошку засновнику міста Г.О. Потьомкіну на вул. Радянській, пам’ятник Святому Миколаю в Каштановому сквері, виготовлено портрети найбільш відомих керівників міста ХІХ ст., що нині прикрашають стіни сесійної зали міської ради. Смерть Валерія Анатолійовича Карнауха стала великою втратою для міста. Його просвітницька та громадська діяльність стали вагомими факторами, що формували сучасне інтелектуальне і культурне середовище миколаївської громади.

На заході були присутні близькі, друзі, колеги Валерія Анатолійовича, а також представники влади ті міської інтелігенції.

До громади з словами вдячності внеску В.А.Карнауха в розвиток міста звернулись миколаївський міський голова А.Ф.Сенкевич, начальник управління культури національностей та релігій М.Ф.Димитров, заслужений художник України В.О. Бахтов та інші. Протягом березня та квітня 2016 року миколаївці та мешканці міста зможуть ознайомитися з постаттю та спадком свого видатного земляка – В.А. Карнауха.